eMan a.s. oznamuje probíhající spor se společnostmi SEVITECH CZ s.r.o. a SYNCHRONIX, a.s. [TISKOVÁ ZPRÁVA]

Společnost eMan a.s. („eMan“) oznamuje, že vede spor se společností SEVITECH CZ s.r.o., IČO: 070 81 561, se sídlem Na strži 2102/61a, Krč, 140 00 Praha 4 a společností SYNCHRONIX, a.s., IČO: 31 605 052, se sídlem Kalinčiakova 33, 831 04 Bratislava mestská časť Nové Mesto (SEVITECH CZ s.r.o. a SYNCHRONIX, a.s. společně jako „Objednatel“). Objednatel je klíčovým zákazníkem společnosti eMan.

Vnitřní informace

Předmětem sporu je zaplacení částky 23 610 186,- Kč bez DPH („Dlužná částka“), jelikož společnost eMan, jakožto dodavatel, doposud neobdržela veškeré platby za svá plnění týkající se tvorby Národního geoportálu územního plánování dodávaného Objednatelem koncovému zákazníkovi. V uveřejněné smlouvě mezi Objednatelem a Českou republikou – Ministerstvem pro místní rozvoj ze dne 24.05.2024 je společnost eMan uvedena jako jeden z poddodavatelů.

V této chvíli probíhají mezi společností eMan a Objednatelem obchodní jednání za účelem vyřešení sporu smírnou cestou. Nedojde-li však mezi společnostmi k obchodní dohodě, hodlá společnost eMan uplatnit svá práva soudní cestou.

Společnost eMan dále uvádí, že v této chvíli je schopna hradit své provozní náklady i náklady financování. Nicméně, pokud Objednatel neuhradí společnosti eMan Dlužnou částku alespoň z části, mohlo by to mít zásadní dopad na další její fungování.

 

Verze ke stažení (.DOCX, 42 kB)

Tomáš Čermák
člen představenstva, eMan a.s. & CMO

RSS